Zoeken

Eerste rechtszitting Marengo-proces uitgesteld

7 februari 2021 - 12:00 - Wereld

©

Het spraakmakende Marengo-proces in Nederland zal niet volgens planning op 15 februari starten. Het proces wordt vanwege het coronavirus uitgesteld.

De rechtszaak wordt gehouden in de streng bewaakte gerechtsbunker in Osdorp. Volgens de rechtbank in Amsterdam zouden er tijdens het proces te veel mensen aanwezig zijn. Gezien de coronaviruspandemie is dit echter geen veilige optie.

In het geruchtmakende proces moeten zeventien verdachten voorkomen. Zij worden ervan verdacht meerdere liquidaties te hebben uitgevoerd of gepland te hebben. Ridouan Taghi en Said Razzouki zouden de aanvoerders zijn geweest van de liquidaties. Razzouki is in Colombia opgepakt. Nederland wacht nog steeds op zijn uitlevering.

De zittingsdagen in maart blijven vooralsnog wel staan. De Rechtbank van Amsterdam kon de veiligheid van de betrokkenen tot nu toe garanderen. Maar met de komst van het Britse variant van het coronavirus lijkt het niet verstandig om de eerste rechtszitting door te laten gaan. Bovendien zijn er coronabesmettingen in de gevangenissen waar de verdachten worden vastgehouden vastgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team