Zoeken

Rico de Chileen en Ridouan Taghi "Brangelina van de onderwereld"

16 maart 2021 - 12:00 - Wereld

©

Het Nederlandse Openbaar Ministerie zegt dat Ridouan Taghi en Richard R. (Rico de Chileen), een innige band hadden. De twee onderwereldfiguren stonden bekend als HermanoSir, net zoals Brad Pitt en Angelina Jolie ’Brangelina’ werden genoemd. Maar in tegenstelling tot het Hollywoodkoppel was HermanoSir vooral bezig met liquidaties en dodenlijsten.

De officier van justitie kwam aan het woord in de zaak rond Rico de Chileen. Hij had het vooral over de samenwerking van R. met Ridouan Taghi. Het duo werkte volgens het OM een dodenlijst af met tegenstanders, zoals bijvoorbeeld misdaadjournalist Martin Kok, schrijft Panorama.

Volgens het OM heeft Rico de Chileen veel liquidaties aangestuurd, maar justitie heeft geen enkele moord kunnen ontdekken waar hij concreet aan gekoppeld kan worden. Uit de correspondentie tussen Taghi en de Chileense Amsterdammer maakt het OM uit dat hij wel opdrachten gaf, maar zelf zijn handen niet wilde vuil maken. De moordorganisatie die Rico aanstuurde, zou zich ook bezig hebben gehouden met witwassen van geld en cocaïnehandel.

Alleen op kleine onderdelen heeft Richard R. verklaringen gegeven tijdens het proces. Hij zegt dat de conclusies van het OM vooral hypotheses en incorrecte interpretaties zijn. Taghi verschijnt bij de aanvang van het liquidatieproces Marengo op 22 maart ook voor de rechter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team