Zoeken

Proces Ridouan Taghi: raadsman vraagt uitleg over schaduwen van advocaten in Dubai

15 januari 2021 - 16:40 - Wereld

©

Advocaat Christian Flokstra zei tijdens een inleidende zitting in het liquidatieproces Marengo dat het OM weinig loslaat over het schaduwen van advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef, ondanks een opdracht daartoe van de rechtbank. Flokstra, die samen met Meijering meerdere verdachten bijstaat in het monsterproces, vindt dat de rechtmatigheid van de schaduwactie aangetoond moet kunnen worden.

De advocaat vindt daarom dat de politieleiding van de Dubai Police verhoord moet worden over het schaduwen van advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef in de zomer van 2019. De Amsterdamse advocaten gingen toen naar Dubai voor een zakenreis. Het OM besloot om de twee te laten observeren na een tip van de inlichtingendienst TCI over een ontmoeting met Ridouan Taghi, die toen voortvluchtig was. De rechtbank heeft aan het OM openheid van zaken gevraagd met betrekking tot deze actie.

Flokstra wil weten waarop de TCI-tip waarin stond dat Meijering ’hoogstwaarschijnlijk’ een ontmoeting zou hebben met Taghi gebaseerd was. "Het heeft er alle schijn van dat het feit dat Meijering een raadsman is in het Marengo-proces in combinatie met vluchtgegevens vervolgens is witgewassen en van een alibi is voorzien via de TCI," suggereert hij in het AD.

Meijering is niet de advocaat van Taghi. Hij zou samen met Van Kleef naar Dubai zijn afgereisd voor een afspraak met een cliënt. De observanten zagen ook een onbekende man bij deze ontmoeting die volgens hen mogelijk Taghi zou kunnen zijn geweest, maar de Dubai Police twijfelde daar echter aan en ging niet over tot de aanhouding van de man.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team