Zoeken

Slangen en schorpioenen zorgen voor chaos in Fez

25 augustus 2020 - 16:20 - Marokko

©

Het groot aantal slangen en schorpioenen die in de afgelopen weken in de oude medina van Fez werden aangetroffen zorgen voor angst onder de inwoners. De autoriteiten worden opgeroepen om in te grijpen.

"Het probleem is niet nieuw. Het teistert de inwoners van de oude medina al jaren. Onlangs nog werd een kind door een slang gebeten. Hij lag vier uur in coma en kon net op tijd worden gered. We hebben de verantwoordelijken al herhaaldelijk om oplossingen gevraagd, tevergeefs.", zegt een inwoner aan Le360.

Volgens andere inwoners zou een oude traditionele oven waar brood wordt gebakken, de oorzaak zijn van alle problemen. Slangen, schorpioenen en ander ongedierte zouden via de oude oven de medina bereiken.

De gemeente heeft onder druk een inspectieteam ter plekke gestuurd. "Ze hebben producten gebruikt, maar het heeft niet geholpen. Erger nog, het heeft mijn kat van 7 jaar gedood.", zegt een andere inwoner.

In Fez wordt door deze situatie steeds meer opgeroepen tot de sloop van oude vervallen woningen waar ongedierte zich schuil houdt. Ook worden meer groene ruimtes geëist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team