Zoeken

Daklozen in Tanger in strijd tegen de koude: een roep om hulp

5 december 2023 - 23:00 - Marokko

©

De recente daling van de temperaturen in Marokko heeft de situatie van daklozen in het land, die nog steeds in grote aantallen aanwezig zijn, verergerd. In Tanger roepen sommigen van hen om hulp.

De daklozen in Tanger, die bij pleinen, begraafplaatsen en steegjes verblijven, trotseren de ijskoude nachten met beperkte middelen om zichzelf te beschermen, meldt Tanja24. Een man, die zijn vrouw en kinderen verloor in een tragisch ongeluk, woont al meer dan tien jaar op straat. Hij beschrijft zijn dagelijkse strijd tegen de kou, waaronder de noodzaak om de hele nacht te lopen om warm te blijven. Zijn situatie is helaas niet uniek.

Lees ook: "Leven op straat is angstaanjagend": ex-dakloze Marokkaan in Spanje vertelt

Sommige daklozen hebben het geluk onderdak te vinden in faciliteiten beheerd door maatschappelijke organisaties. Deze opvangcentra kampen echter met een gebrek aan middelen en ruimte, en kunnen niet aan alle verzoeken voldoen. Een activist pleit voor meer steun van de autoriteiten en liefdadigheidsorganisaties om de leefomstandigheden van daklozen te verbeteren, vooral in de winterperiode.

In reactie op deze crisis roepen daklozen de lokale autoriteiten, liefdadigheidsorganisaties en Marokkaanse burgers op om hulp. Zij vragen om donaties van kleding, voedsel of geld om hun lijden te verlichten.

Lees ook: Idriss zwom naar Spanje en slaapt in een oude bioscoop

Volgens dezelfde bron toont een officieel rapport aan dat de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima een van de zwaarst getroffen gebieden is, met 14% van de dakloze bevolking van het koninkrijk.

Bladna.nl