Zoeken

Rappers mobiliseren zich om Marokko te helpen

15 september 2023 - 09:00 - Cultuur

©

Rappers zoals Gims, Maes en PNL mobiliseren zich via verschillende initiatieven om Marokko te helpen, dat op vrijdag 8 september werd getroffen door een zware aardbeving.

Gims is één van de eerste rappers die zijn solidariteit betuigde met de slachtoffers van de aardbeving. De zanger annuleerde zijn concert in Lausanne om naar Marokko te gaan, waar hij met zijn familie woont. In verschillende video’s die op sociale media zijn gedeeld, is te zien hoe hij zelf de slachtoffers helpt. "Ik denk sterk aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en steun de rouwende families en het Marokkaanse volk. Ik denk aan iedereen die heeft gezien dat hun ouderlijk huis is ingestort en die nu op straat leeft", betuigde Rohff in een bericht op X.

Lees ook: Adil Ramzi verliest familieleden bij aardbeving Marokko

Gradur koos ervoor om zijn "condoleances aan de families van de overledenen en aan het hele Marokkaanse volk" via Instagram te betuigen. "Veel kracht in deze moeilijke tijd. Gedachten gaan ook uit naar iedereen die wacht op geruststellend nieuws", schreef hij. Kalash Criminel betuigde zijn "enorme steun aan onze broeders en zusters in Marokko na de vreselijke aardbeving die het land heeft getroffen en veel slachtoffers heeft gemaakt". Maes, een rapper van Marokkaanse afkomst, kondigde aan dat hij de opbrengst van zijn volgende optreden zou schenken aan een humanitaire organisatie die hulp biedt aan de slachtoffers van de aardbeving.

Lees ook: Miss Colombia getuigt na aardbeving in Marokko

Andere rappers zoals Hatik, L’Algérino, Lacrim, Niska en MHD hebben ook hun solidariteit met de slachtoffers uitgesproken op sociale media. "Een kleine boodschap van delen en helpen na de aardbeving in Marokko. Kinderen en hele families lijden aan een gebrek aan voedsel en zorg, en nog veel meer", schreef N.O.S. van de groep PNL, die niet vaak op sociale media verschijnt. Hij deelde zelfs een link naar een "serieuze" inzamelingsactie om de slachtoffers te helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team