Zoeken

Aardbeving Marokko: Rapper Maes houdt zich aan zijn belofte

25 september 2023 - 12:00 - Cultuur

©

Rapper Maes heeft zijn belofte nagekomen om hulp te bieden aan de slachtoffers van de krachtige aardbeving die op 8 september in Marokko plaatsvond.

"Al mijn inkomsten van de show worden gedoneerd aan een hulporganisatie voor de aardbeving die in Marokko heeft plaatsgevonden. Moge God hen bijstaan", had Maes beloofd vóór zijn optreden op 17 september tijdens het Sila festival in het Emile-Zola park in de Franse stad Denain.

Lees ook: Vitaa roept op tot solidariteit met Marokko: "Mijn ouders en schoonouders wonen er"

De rapper heeft zijn woord gehouden. "Zoals beloofd is de volledige opbrengst van de Denain-show gedoneerd aan Secours Islamique de France om de slachtoffers van de aardbeving in Marokko te helpen", bevestigde hij in een story waarin hij ook een oproep tot donaties deed.

Lees ook: Rappers mobiliseren zich om Marokko te helpen

In de nacht van vrijdag 8 september trof een aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter de regio Al Haouz. Meer dan 360.000 mensen werden getroffen. Bijna 3000 mensen kwamen om bij de grootste aardbeving die Marokko sinds 1960 heeft meegemaakt, terwijl meer dan 5500 anderen gewond raakten. Het drama heeft geleid tot een wereldwijde golf van solidariteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team