Zoeken

Vitaa roept op tot solidariteit met Marokko: "Mijn ouders en schoonouders wonen er"

17 september 2023 - 17:00 - Cultuur

©

Zangeres Vitaa greep haar optreden in het televisieprogramma "Quotidien" op TMC aan om aandacht te vragen voor de recente, verwoestende aardbeving in Marokko. De zangeres, die zelf sterke banden heeft met het koninkrijk, sprak openhartig over de situatie en deed een beroep op de solidariteit van het publiek.

Sinds de aardbeving op 8 september is er een groeiende golf van steun voor Marokko. Andere bekende namen zoals comedians Gad Elmaleh en Jamel Debbouze en rappers als Gims en Maes hebben reeds hun steun betuigd. Vitaa, wier man van Marokkaanse afkomst is en die zelf nauwe banden heeft met het land, vertelde tijdens de uitzending: "Mijn schoonfamilie woont daar, mijn ouders wonen in Marrakech en ik ben zelf een huis aan het bouwen in Marrakech. Ik heb veel vrienden daar."

Lees ook: Najib Amhali heeft al zes vrachtwagens met hulp naar Marokko gestuurd

De zangeres vertelde dat ze diep geraakt was door de tragedie. "Ik heb vrienden gesproken die me vertelden over de nachtmerrie die ze midden in de nacht met hun kinderen hebben doorgemaakt. Ik denk dat je het niet kunt begrijpen zonder het zelf te hebben meegemaakt," zei ze, duidelijk geëmotioneerd. Ze vervolgde met details over een groot inzamelcentrum in Marokko: "Ze hebben een enorm sorteer- en verzamelcentrum voor voedsel en basisbehoeften opgezet. Er zijn vrachtwagens die naar de meest afgelegen dorpen gaan."

Vitaa riep op tot directe hulp door het geven van noodzakelijke spullen aan het inzamelcentrum. "Mensen komen en brengen veel dingen; ze hebben alles nodig. Breng wat je kunt, het gaat sneller. Dekens, kleding, hygiëneproducten," benadrukte de zangeres. Ze uitte de bezorgdheid dat mensen zouden stoppen met doneren als het dagelijks leven weer zijn gang gaat. "Er zijn nog veel mensen die niet zijn gered," waarschuwde ze.

Lees ook: Dounia Batma weggejaagd door aardbevingslachtoffers (video)

De aardbeving van 8 september in de provincie Al Haouz heeft bijna 3000 levens geëist en meer dan 5500 mensen verwond. Reddingsteams zijn druk bezig en de regering heeft een noodplan voor herstel en wederopbouw geïmplementeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team