Zoeken

H&M doneert $250.000 voor slachtoffers aardbeving in Marokko

19 september 2023 - 10:00 - Economie

©

De H&M Foundation heeft haar medeleven getoond met de slachtoffers van de krachtige aardbeving die Marokko heeft getroffen, met bijna 3000 doden en enorme schade tot gevolg.

250.000 dollars. Dat is het bedrag dat de H&M Foundation via het Rode Kruis en de Rode Halve Maan in Marokko heeft gedoneerd om de slachtoffers van de verwoestende aardbeving te helpen. Deze donatie zal worden gebruikt om noodhulp te bieden en de enorme schade te helpen herstellen.

Lees ook: Aardbeving Marokko: ruim 5 miljard dirham opgehaald voor slachtoffers

"Onze gedachten zijn bij degenen die getroffen zijn door deze vreselijke ramp. Met deze donatie willen we vanuit de H&M Foundation onze steun en solidariteit tonen aan het Marokkaanse volk," zei Karl-Johan Persson, lid van het bestuur van de stichting.

Lees ook: Aardbeving Marokko: Koning Mohammed VI schenkt miljard dirham

Met steun van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen (IFRC) en nationale partnerorganisaties zoals het Zweedse Rode Kruis, biedt de Marokkaanse Rode Halve Maan hulp aan 500.000 mensen op het terrein. Dit omvat onder andere geïntegreerde assistentie zoals noodartikelen (voedsel, hygiëneproducten) en onderdak, toegang tot schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiënische diensten, gezondheidszorg, en dringende medische hulp, inclusief mentale gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team