Zoeken

Rapper Ali B voor de rechter in Nederland

23 december 2023 - 17:30 - Cultuur

©

Rapper Ali B moet op 12 en 13 juni voor de rechter verschijnen op verdenking van twee verkrachtingen en een aanranding.

Een van de vermeende verkrachtingen vond plaats in augustus 2018 in Heiloo en een andere in april 2014 in Marokko, waarbij zangeres Ellen ten Damme betrokken zou zijn. De aanranding, gerelateerd aan het televisieprogramma ’The Voice of Holland’, zou in mei 2018 in Amsterdam hebben plaatsgevonden. Een vierde beschuldiging tegen Ali B is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Lees ook: Nederlandse justitie vervolgt Ali B voor aanranding Ellen ten Damme

De zaak kwam aan het licht na onthullingen over grensoverschrijdend gedrag bij ’The Voice of Holland’ in een aflevering van het YouTube-programma Boos, wat leidde tot acht aangiften en diverse meldingen. Naast Ali B worden ook andere voormalige medewerkers van het programma onderzocht, waaronder Marco Borsato, die beschuldigd wordt van ontucht met een minderjarige.

Lees ook: Ali B werkt aan comeback na schandaal The Voice

Ali B’s advocaat uit zijn ongenoegen over de lange wachttijd voordat de zaak voor de rechter komt en noemt het koppelen van één van de zedenfeiten aan ’The Voice’ onzin. Hij benadrukt dat er geen verband is tussen de deelname van de aangeefster aan de talentenjacht in 2013 en de vermeende aanranding die in 2018 zou hebben plaatsgevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team