Zoeken

Nederlandse justitie vervolgt Ali B voor aanranding Ellen ten Damme

19 maart 2023 - 22:30 - Cultuur

©

De Nederlandse justitie heeft besloten Ali B, naast twee andere zaken, ook te vervolgen voor seksueel ongewenst gedrag bij zangeres Ellen ten Damme. Zij deed destijds geen aangifte, maar maakte wel een melding van seksueel ongewenst gedrag door de rapper.

Ellen ten Damme wil niet reageren op het besluit van justitie, maar de situatie is voor de 55-jarige zangeres zeker niet prettig. Ze wil de zaak tegen Ali B enerzijds wel ondersteunen, maar kijkt anderzijds zeker niet uit naar de publiciteit rond de rechtszaak, waarvan de datum nog niet is bekend. Niet in de laatste plaats omdat de onaangename ervaring die zij met Ali B in 2014 zou hebben meegemaakt, daar uitgebreid besproken zal worden, schrijft het AD.

Lees ook: Ali B: "Onbegrijpelijk dat justitie niet alle zaken seponeert"

Ten Damme werd een aantal weken geleden op de hoogte gebracht van het besluit van het Openbaar Ministerie, dat dinsdag ook bekend maakte dat naast Ali B ook bandleider Jeroen Rietbergen wordt vervolgd in het kader van de zedenzaak rond het televisieprogramma The Voice of Holland.

De zangeres maakte in april 2022 melding bij de politie van haar akelige ervaring met Ali B. Ze deed welbewust geen aangifte, maar wilde wel de slachtoffers steunen die dat hadden gedaan. "Ik zelf heb er helemaal niks aan om dat te doen. Maar in het kader van het algemeen belang, denk ik wel dat ik iets moet doen." Eind vorig jaar vertelde Ellen in ’Jinek’ dat het verhaal zonder haar toestemming naar buiten was gebracht. "Kijk, wat het probleem was, is dat ik werd gebeld door een misdaadjournalist. Ik heb mijn verhaal ooit aan mijn moeder of vrienden verteld en dat is misschien iemand ter ore gekomen. Het is echt nooit mijn bedoeling geweest om daar iets over te zeggen", aldus de zangeres.

Het Openbaar Ministerie besloot de melding alsnog mee te nemen in het onderzoek en Ali B daarvoor ook te vervolgen. Het zou gaan om een incident rond de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan uit 2014. Ten Damme wil niet zeggen wat er precies is gebeurd, maar ze was na het incident wekenlang in de war en wist niet wat ze ermee moest doen, met name omdat Ali B daarna deed alsof er niets was gebeurd.

Lees ook: Ali B ontkent seksuele misbruik Ellen Ten Damme

Ali B ontkende de feiten vorig jaar. Volgens hem "wordt iets wat een vrolijke, onschuldige flirt was nu lelijk gemaakt en verdraaid". Volgens de rapper hebben ze enkel "wat geflirt en gezoend, zoals ze dat eerder ook al eens deden, vrijwillig en als twee volwassen mensen." Dinsdag vertelde hij dat er mediationgesprekken zijn opgestart met de vrouwen die aangifte tegen hem deden. Ook Ellen ten Damme zou daarbij betrokken zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team