Zoeken

Voor sommigen betekent Ramadan oplichting

2 april 2023 - 18:00 - Marokko

©

De eigenaar van een reisbureau werd op dinsdag 28 maart in hechtenis genomen door de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Tetouan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de oplichting van pelgrims die de Umrah wilden uitvoeren tijdens de maand Ramadan.

De klanten waren aanvankelijk geïnformeerd dat hun reis naar Mekka gepland stond voor dinsdag 21 maart. Toen deze datum naderde, kondigde het reisbureau aan dat de vlucht was uitgesteld en beloofde hen een plaats op de eerste beschikbare vlucht naar Saoedi-Arabië. Het reisbureau vond daarop steeds redenen om de reis uit te stellen, wat argwaan wekte bij de klanten.

Lees ook: Bedevaart: Belgische Marokkaan opgelicht voor 2000 euro

Omdat het reisagentschap geen officiële verklaring gaf en de directeur hun oproepen niet meer beantwoordden, organiseerden de gedupeerde klanten een protestactie voor het reisagentschap. De lokale autoriteiten en de politie startten daarop een onderzoek. De slachtoffers besloten om naar de rechtbank te stappen, bericht Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Veel Marokkanen annuleren bedevaart in Mekka

De klanten beschuldigen het reisagentschap van oplichting en stellen meer dan 30.000 dirham te hebben betaald om de rituelen van de Umrah tijdens de maand Ramadan te verrichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team