Zoeken

Ramadan: Marokkaanse pelgrims opgelicht

9 maart 2024 - 12:00 - Marokko

©

In de aanloop naar de Ramadan zijn veel Marokkaanse pelgrims het slachtoffer geworden van oplichting. De regionale vereniging van reisbureaus in Rabat-Salé-Kenitra waarschuwt voor malafide praktijken.

In januari stelde het ministerie van Habous en Islamitische Zaken de kosten voor de bedevaart vast op 66.865,50 dirham voor pelgrims die door het ministerie worden begeleid. Geselecteerden moesten dit bedrag in één keer betalen bij Al Barid Bank tussen 22 en 31 januari 2024. De elektronische inschrijving voor de bedevaart in 1446 H liep van 5 tot 15 februari.

Lees ook: Marokko: prijs hadj onthuld, en het is duurder dan vorig jaar

Niet alles verliep echter volgens plan. "Tientallen burgers in Salé werden opgelicht door een reisbureau in de stad," meldt Al Akhbar. De regionale vereniging van reisbureaus in Rabat-Salé-Kenitra waarschuwt voor "een toename van het aantal oplichtingsgevallen" door "bureaus die uit zijn op snelle winst."

Lees ook: Verricht de hadj in... 3D

"De toename van oplichting van Hadj- en Umrah-pelgrims en georganiseerde reizen schaadt de reputatie van de reisbureaus," hekelt de vereniging. "Deze praktijken vereisen de grootst mogelijke vastberadenheid en een echte herstructurering om te vechten tegen de nep-reisbureaus die klanten oplichten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team