Zoeken

Bedevaartfraude in Marokko: manager agentschap in de gevangenis

20 mei 2024 - 14:00 - Marokko

©

De eigenares van een reisbureau in Fez is gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van oplichting en contractbreuk. Ze zou pelgrims comfortabele reisvoorwaarden hebben beloofd voor de Ramadan in Mekka, maar hen na aankomst in Saoedi-Arabië aan hun lot hebben overgelaten.

Volgens het Openbaar Ministerie bij de rechtbank van eerste aanleg in Fez zou de verdachte geld van de slachtoffers hebben ontvangen om hun vlucht, accommodatie en transport tussen Mekka en de luchthaven van Djedda te regelen. Ze zou haar verplichtingen echter niet zijn nagekomen, waardoor de pelgrims zonder fatsoenlijk onderdak en vervoermiddel kwamen te zitten.

Lees ook: Ramadan: Marokkaanse pelgrims opgelicht

Bij terugkeer naar Marokko deden de slachtoffers aangifte tegen het reisbureau. De politie van Fez arresteerde de eigenares, waarna ze in voorlopige hechtenis werd genomen. Vier van de slachtoffers werden verhoord door de politie en hun verklaringen werden vastgelegd in processen-verbaal.

Lees ook: Bedevaart: Belgische Marokkaan opgelicht voor 2000 euro

Volgens lokale bronnen zou de eigenares van het reisbureau al eerder klachten hebben ontvangen van klanten die ze had meegenomen naar het WK in Qatar. Voor deze zaken werd echter een akkoord gevonden tussen de partijen, waardoor de vervolging werd gestaakt. Ze verschijnt op 27 mei aanstaande voor de rechter in Fez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team