Zoeken

Begindatum Ramadan 2022 in Marokko

17 februari 2022 - 09:40 - Marokko

©

De Marokkaanse astronoom Hicham El Aissaoui, heeft zoals elk jaar een voorspelling gedaan voor de begin- en einddatum van de maand Ramadan 2022.

Volgens astronomische berekeningen zal de eerste dag van de maand Ramadan 1443-2022, op 3 april vallen. Astronoom Hicham Aissaoui voorspelt ook dat de maand Ramadan in Marokko, voor het vijfde opeenvolgende jaar, uit 29 dagen zal bestaan. Eid ul-Fitr, feest van het einde van de Ramadan, zal volgens de astronoom op 2 mei 2022 worden gevierd.

Lees ook: Nederland: studenten vertellen over Ramadan in coronatijd

De vastenperiode begint wanneer de nieuwe maan wordt waargenomen en eindigt bij het begin van de volgende maancyclus. Het is dankzij astronomische berekeningen wel mogelijk om de dag van de nieuwe maan te kennen, maar volgens de Marokkaanse traditie moet het hemellichaam ook met het blote oog waarneembaar zijn. Het ministerie van Habous en Islamitische Zaken maakt officieel de begindatum van de Ramadan in Marokko bekend.

Lees ook: Eid ul-Fitr motiveert kinderen voor vastenmaand

Sinds het begin van de pandemie valt de maand Ramadan nu al twee jaar achter elkaar in een periode met heel wat coronamaatregelen. In 2021 kondigden de Marokkaanse autoriteiten in het hele land een avondklok af van 20.00 tot 6.00 uur, waardoor de gelovigen gedwongen werden het tarawih-gebed thuis te verrichten. Restaurants en cafés waren verplicht om om 19.30 uur te sluiten. Het is nog maar de vraag of de Marokkaanse autoriteiten soortgelijke maatregelen zullen aankondigen voor de Ramadan van 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team