Zoeken

Ramadan: Agadir wil einde maken aan "iftar-rommel" op stranden

14 maart 2024 - 10:00 - Sport

©

De iftar, maaltijd waarmee moslims tijdens de Ramadan het vasten breken, vindt in Agadir al jarenlang op een bijzondere plek plaats: op het strand. Maar dit jaar zou die traditie geschrapt kunnen worden.

Lokale bronnen melden dat de autoriteiten overwegen om de iftar op de stranden van de stad te verbieden. Het nieuws, dat nog niet officieel is bevestigd, zorgt op sociale media voor uiteenlopende reacties. Voor veel Gadiris is de iftar op het strand een moment van samenzijn en gezelligheid, een unieke kans om de vasten te breken in een idyllische omgeving.

Lees ook: Open Iftar op het stadion van Chelsea

"Het is een familietraditie waar we van houden. Samenkomen op het strand, dat is magisch", aldus een moeder op Facebook. "En het is ook een moment om te ontspannen en te genieten na een lange dag vasten", voegt een jongeman toe.

Toch kent de traditie ook zijn keerzijde. In het verleden werden er overlast en ongepaste gedragingen waargenomen, zoals geluidsoverlast en rondslingerend afval. De lokale autoriteiten lijken vanwege deze misstanden te neigen naar een totaalverbod.

Lees ook: Moslimjongeren in Nederland dol op zaalvoetbal na iftar

De meningen over een mogelijk verbod zijn verdeeld. Sommigen pleiten voor strengere regels en controle, terwijl anderen vasthouden aan de traditie en vinden dat die bewaard moet blijven. De komende dagen zal meer duidelijkheid moeten brengen over de definitieve beslissing van de autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team