Zoeken

Open Iftar op het stadion van Chelsea

16 maart 2023 - 12:00 - Sport

©

Chelsea, de club van Marokkaanse international Hakim Ziyech, organiseert een Open Iftar tijdens de Ramadan. Vorig jaar verwelkomde ook al de Engelse D2-club Blackburn de moslimgemeenschap op hun terrein voor Eid-gebeden. Het was een primeur in Engeland.

In een verklaring kondigt de Chelsea Foundation aan dat het op zondag 26 maart een Open Iftar zal organiseren aan de zijkant van het veld op Stamford Bridge. Ze werken voor dit evenement samen met het Ramadan Tent Project, een bekroonde liefdadigheidsinstelling die in 2013 werd opgericht met als missie gemeenschappen samen te brengen en begrip voor de Ramadan te ontwikkelen.

Lees ook: Ramadan 2023: zoveel uren zullen Marokkanen vasten

Het is een primeur voor de club en voor een Premier League-stadion. Voor deze allereerste vastenmaaltijd werd een uitnodiging gestuurd aan een aantal lokale moskeeën, leden van de moslimgemeenschap van Chelsea zoals supporters en studenten, maar ook aan Chelsea FC personeel.

Lees ook: Adidas wil moslimatleten bijstaan tijdens Ramadan

"Ik ben verheugd om onze Open Iftar aan te kondigen en we zijn bijzonder trots om de eerste Premier League club te zijn die dit doet," zei directeur Simon Taylor van de Chelsea Foundation. "Het erkennen van de heilige maand Ramadan is een cruciaal aspect van ons werk om religieuze tolerantie te bevorderen. Ik kijk er dan ook naar uit om iedereen te verwelkomen op zondag 26 maart."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team