Zoeken

Marokkanen vrezen dure Ramadan zonder traditionele sardine

14 februari 2024 - 10:00 - Marokko

©

De prijs van sardines is de laatste weken fors gestegen in Marokko en zou tijdens de Ramadan 30 dirham per kilo kunnen bereiken. Dit baart Marokkanen zorgen, voor wie sardine een traditioneel gerecht is tijdens de heilige vastenmaand.

De prijs van sardines is in korte tijd gestegen van 13 naar 20 dirham per kilo, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Professionelen uit de sector wijten deze stijging aan speculatie en stellen dat een kist sardines nu 330 dirham kost. Zij hopen dat de prijs van sardines tijdens de Ramadan zal dalen tot 30 dirham per kilo.

Lees ook: Tekort aan dadels voor Marokkanen tijdens de Ramadan?

Dezelfde bron herinnert aan de ondertekening van een overeenkomst met de vertegenwoordigers van groothandelaren in Marokkaanse havens en markten om de verkoopprijs van sardines met 25 centimes te verhogen. Als gevolg hiervan betalen eindverbruikers vijf dirham meer voor een kilo sardines.

Lees ook: Ramadan 2024: stijgende prijzen baren Marokkanen zorgen

Minister van Landbouw en Zeevisserij Mohamed Sadiki benadrukt dat de visprijzen op de groothandelsmarkten afhangen van vraag en aanbod en de productiekosten. Marokko is de grootste producent en exporteur van sardines. Het koninkrijk exporteert sardines naar meer dan 60 landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team