Zoeken

Ramadan 2023: Marokko stuurt 400 predikers naar het buitenland

9 februari 2023 - 19:00 - Wereld

©

Minister Ahmed Toufiq van Habous en Islamitische Zaken heeft laten weten dat de regering maatregelen heeft genomen om ervoor te zorgen dat er tijdens de maand Ramadan opnieuw predikers naar het buitenland kunnen worden gestuurd. Het initiatief werd verschillende keren uitgesteld vanwege de coronapandemie.

De Istiqlal Groep voor Eenheid en Egalitarisme maakt zich zorgen over de religieuze begeleiding van Marokkanen die in het buitenland wonen. Op een schriftelijke vraag over deze kwestie gaf minister Ahmed Toufiq aan dat de begeleiding dit jaar zal worden verzekerd door meer dan 400 predikers, psalmisten en oelema. Het initiatief is bestemd voor Marokkanen in 9 landen.

Lees ook: Imams in Marokko gaan meer verdienen

De Marokkaanse Raad van Oelema voor Europa, ambassades, consulaten en moskeeverenigingen van de Marokkaanse diaspora worden daartoe ingeschakeld. Bovendien hebben moskeeën en islamitische centra die beheerd worden door de Marokkaanse diaspora 150.000 exemplaren van de Heilige Koran ontvangen en worden er jaarlijks fondsen toegewezen voor de bouw en de uitrusting van moskeeën.

Lees ook: Marokko heeft 200 moskeeën per jaar nodig

In 2022 werd zo’n 104 miljoen dirham toegewezen aan 18 verenigingen. Minister Ahmed Toufiq vermeldde ook de ondertekening van verschillende partnerschappen met de moskeeverenigingen voor de uitvoering van projecten ten behoeve van Marokkanen die in het buitenland wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team