Zoeken

Marokko heeft 200 moskeeën per jaar nodig

23 oktober 2022 - 08:00 - Marokko

©

Minister Ahmed Toufiq van Habous en Islamitische Zaken, zei dinsdagavond dat Marokko een behoefte heeft van 200 moskeeën per jaar.

Het departement zal de komende vijf jaar werken aan de bouw van 80 nieuwe moskeeën en zal daarnaast beroep doen op weldoeners, om in dezelfde periode zo’n 1000 nieuwe moskeeën te sponsoren, om zo aan deze noodzaak te kunnen voldoen, aldus de minister.

Lees ook: Marokko sluit 2273 moskeeën

Ahmed Toufiq benadrukte verder dat het ministerie ook de huidige infrastructuur wil verbeteren. Daarom zullen er moskeeën aangewezen worden die dringend moeten worden opgeknapt. In totaal zijn er momenteel 2216 moskeeën gesloten en 723 moskeeën worden gerenoveerd of wachten op een goedkeuring voor renovatie.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt opening twintigtal moskeeën

"Het ministerie zal ook doorgaan met het werven van weldoeners om bij te dragen aan het herstel van moskeeën en het behoud van het religieuze architecturale erfgoed," zei de minister. Het ministerie is inmiddels reeds van start gegaan met een aantal grote restauratieprojecten van belangrijke religieuze en culturele gebouwen, om te voorkomen dat 130 historische plaatsen verder aftakelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team