Zoeken

Rabat: 7 jaar gevangenisstraf voor Frans-Algerijnse drugsbaron

8 februari 2024 - 22:00 - Marokko

©

Sofiane Hambli, een Frans-Algerijnse drugshandelaar, is door het hof van beroep in Rabat veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf.

Dit vonnis komt na een eerdere veroordeling in juni door dezelfde rechtbank tot een straf van 24 jaar voor het oprichten van een criminele organisatie. Hambli werd beschuldigd van het leiden van een internationale drugsorganisatie, ontvoering, gijzeling, marteling en het eisen van losgeld. Tijdens zijn proces verschenen naast Hambli ook andere drugshandelaren, ambtenaren en politieagenten voor de rechter, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: 20 jaar celstraf voor Franse Algerijn Sofiane Hambli

Hambli werd in november 2021 door het bevoegde openbaar ministerie voor het hof van beroep in Rabat gebracht op beschuldiging van het plannen en plegen van ernstige misdrijven. Zijn arrestatie trok internationale aandacht. Hij werd zowel door de Franse als Marokkaanse autoriteiten actief gezocht en werd uiteindelijk op 23 oktober 2021 in Marokko gearresteerd.

Lees ook: Marokko: drugssmokkelaar Sofiane Hambli stapt met 20cm-snijwond kliniek binnen

De Nationale veiligheidsdienst (DGSN) meldde toen in een verklaring de opening van een onderzoek naar Sofiane Hambli nadat hij ernstig gewond raakte tijdens een confrontatie met andere drugshandelaren en onder een valse identiteit in een privékliniek was opgenomen. Zijn ware identiteit werd ontdekt door de Marokkaanse gerechtelijke politie (BNPJ).

Bladna.nl