Zoeken

Bekende chirurg Hassan Tazi schuldig maar vrij

4 mei 2024 - 17:00 - Marokko

©

De bekende plastisch chirurg Dr. Hassan Tazi, die door het Hof van Beroep in Casablanca werd veroordeeld voor machtsmisbruik en oplichting, komt vrij.

Dr. Tazi, eigenaar van de Al Chifa-kliniek in Casablanca, zal binnenkort de lokale gevangenis van Ain Sebaa verlaten waar hij sinds april 2022 vastzit. Vorige week veroordeelde een rechtbank in Casablanca hem tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Zijn vrouw Mounia Benchaqroun kreeg vier jaar gevangenisstraf. Zijn broer Abderrazak Tazi kreeg vijf jaar celstraf.

Lees ook: Hoofdverdachte in zaak Dr Hassan Tazi zwaar ondervraagd

De rechtbank veroordeelde Zainab B., die zich voordeed als een "weldoener", tot vijf jaar gevangenisstraf, terwijl de boekhoudster Saida E. vier jaar gevangenisstraf kreeg. Straffen van vier jaar en drie jaar gevangenisstraf werden respectievelijk uitgesproken tegen Amina F. en Fatima H. Alle acht beklaagden werden echter vrijgesproken van de beschuldiging van mensenhandel.

Lees ook: Zware strafeisen in zaak tegen plastisch chirurg Hassan Tazi

Dr. Tazi, zijn broer, zijn vrouw en vijf andere verdachten werden afzonderlijk beschuldigd van mensenhandel, misbruik van de kwetsbaarheid van personen voor commerciële doeleinden, oplichting van weldoeners die te goeder trouw handelden, vervalsing van behandelingsfacturen en medische dossiers, uitbuiting van minderjarigen met een chronische ziekte, valsheid in geschrifte en gebruik van valse documenten en het vormen van een criminele bende. Op 13 april had de strafKamer van eerste aanleg bij het Hof van Beroep in Casablanca hun verzoek om voorlopige vrijlating afgewezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team