Zoeken

Marokko: 20 jaar celstraf voor Franse Algerijn Sofiane Hambli

24 september 2022 - 15:00 - Marokko

©

Sofian Hambli is door de Marokkaanse justitie tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De Franse Algerijn werd vervolgd voor internationale drugshandel, geld witwassen en gijzeling.

Hespress bericht dat de drugssmokkelaar door de criminele kamer in Rabat werd veroordeeld. Hij was in oktober 2021 in Marokko gearresteerd en zal zijn gevangenisstraf onder strenge toezicht in de gevangenis Salé 2 uitzitten. Hij wordt als "extreem gevaarlijk" beschouwd.

Lees ook: Marokko: drugssmokkelaar Sofiane Hambli stapt met 20cm-snijwond kliniek binnen

De 46-jarige Franse Algerijn werd door Frankrijk gezocht voor zijn vermeende betrokkenheid bij de invoer van 7 ton cannabis. Deze zaak had tot het ontslag geleid van François Thierry, de ex-baas van de strijd tegen drugs in Frankrijk. Naast de invoer van drugs zou Hambli ook 2,5 miljoen euro hebben ontvangen voor het organiseren van een smokkel van 4 ton cannabis.

Lees ook: Drugsbaron Sofiane Hambli ondervraagd door Marokkaanse justitie

In juni hadden de Marokkaanse autoriteiten zijn tijdelijke uitlevering aan Frankrijk geweigerd. Zijn proces moest er op 7 juni van start gaan, maar werd door het Marokkaanse besluit tot 9 december uitgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team