Zoeken

Qatar helpt Marokko bij organisatie WK 2030

17 februari 2024 - 11:00 - Sport

©

Qatar wil Marokko helpen bij de organisatie van het WK 2030, dat het koninkrijk samen met Spanje en Portugal organiseert. Het is een wederdienst voor de hulp die Marokko bood bij de organisatie van het WK 2022 in Qatar.

"Alle capaciteiten van Qatar, zowel menselijk als intellectueel, zijn beschikbaar en ter beschikking van Marokko om het te helpen en te steunen bij de co-organisatie van het WK 2030," verklaarde de Qatarese minister van Sport en Jeugd, Hamad bin Khalifa bin Ahmad Al Thani, op de zender beIN Sports.

Lees ook: WK-2030: FIFA zet Casablanca onder druk

Er zijn al contacten gelegd met de Marokkaanse autoriteiten om te bespreken wat voor hulp Qatar kan bieden. Dit kan gaan om mankracht, ideeën of studies. Ook is er een bijeenkomst gepland tussen het organisatiecomité van het WK 2030 en het Qatarese Supreme Committee for Delivery & Legacy, dat verantwoordelijk was voor de organisatie van het WK 2022.

Lees ook: WK 2030 geeft boost aan tunnelproject Straat van Gibraltar

In 2022 hielp Marokko Qatar met de beveiliging van het WK. Het koninkrijk stuurde een delegatie van ervaren politieagenten en officieren om te helpen bij de beveiliging van de stadions. De Qatarese autoriteiten waren zeer tevreden over de expertise en professionaliteit van de Marokkaanse delegatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team