Zoeken

WK-2030 in Marokko in gevaar door Spanje

24 maart 2024 - 11:00 - Sport

©

De Spaanse Guardia Civil doorzocht woensdag het hoofdkwartier van de Spaanse voetbalbond (RFEF) in een corruptieonderzoek. De uitkomst van dit onderzoek kan de Spaanse kandidatuur voor het WK 2030, dat samen met Marokko en Portugal georganiseerd zou worden, in gevaar brengen.

De FIFA koos in juni 2022 de kandidatuur van de drie landen, maar de definitieve validatie staat pas gepland voor december 2024. De Spaanse voetbalbond kampt met imagoschade door een lopend onderzoek naar corruptie, discriminatie en witwassen. Oud-voorzitter Luis Rubiales wordt verdacht van het witwassen van commissies op contracten met Saoedi-Arabië.

Lees ook: Zaak Rubiales: kandidatuur Marokko voor WK 2030 in gevaar?

De Werelfvoetbalbond schorste Rubiales enkele maanden geleden al vanwege een ongepaste kus aan speelster Jenni Hermoso. Die zaak bracht het WK-kandidatuur al in gevaar. De komende maanden zullen cruciaal zijn om te zien of de Spaanse bond haar blazoen kan oppoetsen en of de elf verdachten schuldig worden bevonden. De uitkomst van het onderzoek kan de toekomst van het WK 2030 in Marokko, Portugal en Spanje bepalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team