Zoeken

Marokkaanse politieagenten in Qatar voor WK-2022

8 september 2022 - 07:00 - Sport

©

Qatar legt de laatste hand aan de voorbereidingen voor het wereldkampioenschap voetbal in 2022. Het land heeft reeds de hulp gekregen van enkele duizenden Marokkaanse politieagenten om de veiligheid tijdens het toernooi te garanderen.

Qatar spaart kosten noch moeite om de veiligheid van de wereldbeker voetbal van 2022 te garanderen. De Qatarese politieautoriteiten worden daarbij gesteund door hun talrijke partners overal ter wereld. Marokko heeft ook zijn steentje bijgedragen aan de veiligheid op het veld tijdens het WK-2022. Meer dan 23.000 uitgeruste agenten zullen gedurende het kampioenschap aanwezig zijn om de toestroom in goede banen te leiden en rellen te voorkomen. In essentie gaat het erom de veiligheid en het welzijn van iedereen te waarborgen.

Lees ook: Qatar is Marokko dankbaar

Qatar heeft verscheidene ultramoderne militaire systemen aangeschaft, waaronder de Eurofighter Typhoon gevechtsvliegtuigen. De eerste levering vond onlangs plaats. In 2017 werd een contract van 8 miljard dollar getekend met BAE Systems voor de aankoop van 24 van deze straaljagers en negen Hawk Mk 167 Advanced Training Aircraft, meldt Noticias de Israel. De Typhoons zullen worden ingezet door de luchtverkeersleiding tijdens het wereldkampioenschap, dat van 21 november tot en met 18 december wordt gehouden. Het land heeft ook al 6 van de 28 NH90-helikopters ontvangen die in augustus 2018 zijn besteld.

Lees ook: Qatarese veiligheidsexperts in Marokko voor opleiding

Het Italiaanse Leonardo is verantwoordelijk voor de weersvoorspellingen en het beheer van het luchtverkeer op de internationale luchthaven Hamad. Het zal zorgen voor een veilige aankomst van spelers en toeschouwers tijdens de wereldbeker. Het in Utah gevestigde Fortem Technologies kondigde in juli aan dat het met Qatar zou samenwerken om drones in de buurt van het stadion tegen te houden met zijn SkyDome-systeem. In juni kende de NAVO ook steun toe aan Qatar, onder meer voor training tegen chemische, biologische, radiologische en nucleaire (CBRN) bedreigingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team