Zoeken

Spanje vreest finale WK 2030 te verliezen aan Marokko

15 mei 2024 - 09:00 - Sport

©

De aantrekkingskracht van het Grand Stade de Casablanca met zijn recordcapaciteit van 115.000 toeschouwers en uitzonderlijke faciliteiten doet Spanje vrezen dat ze de finale van het WK 2030 mislopen.

"Ik hoop dat de problemen in het Spaanse voetbal geen mondiale gevolgen hebben," verklaarde David Aganzo Méndez, voorzitter van de Spaanse spelersvakbond AFE, aan website Futboljobs. "Als Spanje de finale van het WK 2030 niet organiseert, is dat een mislukking van de Spaanse voetbalbond en de regering."

Lees ook: Strijd om WK-finale: megastadion van 110.000 plaatsen in Casablanca

David Aganzo Méndez is pessimistisch: "We moeten realistisch zijn en beseffen dat Marokko van de situatie profiteert om te proberen de finale van het WK 2030, dat in Spanje moet plaatsvinden, binnen te halen."

Lees ook: Marokko en Spanje botsen over finale WK 2030

In Marokko zijn de voorbereidingen voor de co-organisatie van het WK 2030 met Spanje en Portugal in volle gang. De ministeries werken hard om de projecten voor dit voetbalfeest volgens schema te realiseren, in overeenstemming met de instructies van Koning Mohammed VI. Onlangs namen negen ministers, voorzitters van de betrokken regio’s en diverse burgemeesters deel aan een bijeenkomst op het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team