Zoeken

Nieuwe projecten ter versterking van "Made in Morocco"

4 oktober 2022 - 23:00 - Economie

©

Marokko vervolgt zijn weg naar industriële soevereiniteit. Afgelopen dinsdag gaf de regering het startsein voor het 4ᵉ pakket investeringsmogelijkheden dat in het kader van de projectenbank is geïnitieerd. In totaal werden 275 nieuwe projecten goedgekeurd, die 67.000 banen zullen opleveren.

In het bijzonder zullen "96 nieuwe dossiers/doelprojecten de projectenbank, die 275 projecten omvat, uitbreiden en vervolledigen om de dimensie industrie, gezondheid en voedselsoevereiniteit te integreren, in overeenstemming met de Hoge Koninklijke Richtlijnen", aldus de minister van Industrie en Handel, Ryad Mezzour.

Lees ook: Marokkanen kiezen voor "Made in Morocco"

De verschillende projecten hebben betrekking op "water, geneesmiddelen, medische apparatuur, levensmiddelen, industrieel gebruik van landbouwgrondstoffen, verpakkingen en apparatuur, en machines", benadrukte de bewindsman. Hij voegde eraan toe dat het doel is "voort te bouwen op de prestaties van Marokko tijdens de pandemie en het grote potentieel van de industrie voort te zetten en nog innovatiever te maken".

Lees ook: Kenitra krijgt "made in Morocco" bussen

Met een investering van 16 miljard dirham kunnen deze nieuwe mogelijkheden 67.000 banen scheppen en een totale omzet van bijna 28 miljard dirham genereren. De twee jaar geleden opgerichte projectenbank is een instrument dat nu door het Investeringshandvest wordt versterkt. Tot op heden heeft de projectenbank 1179 investeringsprojecten in de 12 regio’s van het koninkrijk in kaart gebracht, waarvan 87% met Marokkaans kapitaal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team