Zoeken

Advocaten Saïd Razzouki leggen verdediging neer

12 februari 2021 - 13:20 - Wereld

©

Advocaten Nico Meijering en Christian Flokstra hebben om onduidelijke redenen de verdediging neergelegd van Saïd Razzouki, die gezien wordt als de rechterhand van Ridouan Taghi.

De advocaten van Saïd Razzouki, één van de hoofdverdachten in het Marengo-proces, hebben zijn verdediging neergelegd. Christian Flokstra en Nico Meijering stonden Razzouki bij, maar kunnen vanwege de geheimhoudingsplicht niet ingaan op de reden van de breuk.

Razzouki werd begin vorig jaar aangehouden in Colombia waar hij nog steeds vastzit. Het is nog niet duidelijk wanneer hij aan Nederland wordt uitgeleverd. NU schrijft dat hij afgelopen dinsdag via een videoverbinding gehoord zou worden, maar omdat zijn Colombiaanse advocaat afwezig was, zou hij geweigerd hebben om uit zijn cel te komen.

Razzouki wordt ervan verdacht samen met Ridouan Taghi liquidaties in Nederland te hebben aangestuurd. Op maandag 15 februari zou het Marengo-proces inhoudelijk starten, maar dat is uitgesteld vanwege corona. Of het neerleggen van de verdediging van Said Razzouki invloed heeft op de voortgang van het proces is niet duidelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team