Zoeken

Verslag verhoren met Ridouan Taghi

28 januari 2021 - 10:40 - Wereld

©

De Telegraaf heeft een ’exclusief’ verslag gemaakt van het verhoor met Ridouan Taghi. Maar tijdens de verhoren over de ’vergisliquidatie’ op Hakim Changachi kwam er niet veel naar boven. Taghi deed tijdens het hele verhoor of hij sliep.

De ’vergisliquidatie’ van Hakim Changachi op 12 januari 2017 in Utrecht was het begin van het einde voor Ridouan Taghi en zijn door justitie als ’moordmachine’ omschreven organisatie. Zijn handlanger Nabil B. keerde zich tegen hem door kroongetuige te worden. De recherche verhoorde Taghi in oktober 2020 over deze zaak.

Taghi deed tijdens het verhoor beroep op zijn zwijgrecht door constant te doen alsof hij sliep en snurkte zelfs vaak luidruchtig. Hij kapte het gesprek zelfs helemaal af toen hij gevraagd werd of hij betrokken was bij de moord op Changachi en de voorbereiding van en de poging tot een liquidatie op de crimineel Khalid ’Imo’ H.

Alleen wanneer het over sport ging werd Taghi enthousiast. Wielrennen vindt hij maar niks, maar voetbal kan hem wel boeien. "Ajax is toch mijn cluppie", aldus Taghi. Op 15 februari begint het mega-liquidatieproces Marengo. Dan zal Ridouan Taghi voor het eerst in de rechtszaal verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team