Zoeken

Nederland: 22 jaar cel geëist tegen moordenaars Samir Erraghib

2 februari 2021 - 10:00 - Wereld

©

Het Nederlandse Openbaar ministerie eiste maandag in hoger beroep 22 jaar cel tegen Bowy T. en Abdelghani el H. Zij hebben in april vorig jaar Samir Erraghib geliquideerd voor de ogen van zijn dochtertje. Justitie schrijft de opdracht voor de moord toe aan Ridouan Taghi.

Taghi staat onder meer voor deze liquidatie terecht in het grootscheepse liquidatieproces Marengo. Voor de moord op Erraghib heeft hij de voorverkenners en schutters 90.000 euro betaald, aldus het Openbaar Ministerie eerder in Marengo.

De rechtbank legde Bowy T. en Abdelghani el H., beide 27 jaar oud, eerder twintig jaar gevangenisstraf op. Volgens de rechtbank is er sprake van een geplande en koelbloedige liquidatie. Het bewijs tegen beide verdachten beschouwt de rechtbank als overtuigend en wettig bewezen. De verdachten ontkennen de feiten en hebben beroep aangetekend. Maar er werden onder andere DNA, bivakmutsen en vuurwapens gevonden van beide mannen.

Onderschepte PGP-berichten bevatten tevens communicatie tussen de verdachten en een jongere broer van Ridouan Taghi. Hij belooft hen daarin onder meer dat ze goed zouden worden beloond als Erraghib "ging slapen". "Hij gaat 100 procent morgen slapen, sir", reageerde een van de verdachten, schrijft De Telegraaf. Na de moordaanslag meldde Bowy T. in een bericht dat hij het slachtoffer geen "headshot" had gegeven omdat hij het kind niet wilde raken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team