Zoeken

Prestigieuze prijs voor Marokkaans hotel (foto’s)

22 december 2023 - 11:00 - Marokko

©

Het Olinto Atlas Mountain Retreat, gelegen in de Ouirgane-vallei in de Hoge Atlas, is bekroond met de Versailles World Prize 2023 in de categorie Hotels. De jury van de Versailles Prijs 2023, onder leiding van de beroemde Libanese ontwerper Elie Saab, erkende het hotel voor zijn uitmuntendheid, aldus de Jardin Majorelle Stichting in een verklaring.

De Versailles Prijs wordt sinds 2015 jaarlijks aangekondigd bij UNESCO en belicht de mooiste hedendaagse architecturale prestaties wereldwijd. De criteria die door de wereldjury worden gehanteerd, omvatten innovatie, creativiteit, resonantie met het lokale erfgoed en ecologische efficiëntie. Olinto hoopt dat deze prestigieuze onderscheiding meer toeristen van over de hele wereld zal aantrekken.

Lees ook: Bouw luxehotel Royal Mansour in Rabat van start

Olinto Atlas Mountain Retreat werd eind 2022 geopend. Het hotel is eigendom van Fabrizio Ruspoli, gevestigd in Marrakech, en bestaat uit negen gastenpaviljoens, elk met een privétuin omringd door traditionele aarden muren, wat het een oase van rust maakt in een prachtige bergachtige omgeving. Het etablissement biedt bezoekers de mogelijkheid om het landschap, de cultuur en de lokale tradities te verkennen.

Lees ook: Tanger’s historische Villa Mabrouka begint nieuw hoofdstuk als luxe hotel

"Gelegen aan de voet van de Hoge Atlas, nodigt Olinto zijn gasten uit om zich onder te dompelen in de Marokkaanse keuken en ambachten tijdens een retraite in een van de negen opvallende paviljoens," schrijft het beroemde Amerikaanse tijdschrift Spaces. Het benadrukt ook dat het hotel "boven het Berberdorp Imlil ligt, op ongeveer een uur van Marrakech, in een grotendeels ongerept gebied met een jachtreservaat en het nationaal park Toubkal als naaste buren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team