Zoeken

Bouw luxehotel Royal Mansour in Rabat van start

23 november 2023 - 16:00 - Marokko

©

Het Franse bedrijf Bouygues is begonnen met de bouw van het Royal Mansour hotel in Rabat, dat naar verwachting het meest luxueuze hotel van de Marokkaanse hoofdstad zal worden.

De werkzaamheden aan het Royal Mansour in Rabat zijn gestart aan de oevers van de rivier Bouregreg. Het luxe hotel wordt gebouwd op een locatie nabij het Grote theater van Rabat, tegenover de indrukwekkende Mohammed VI-toren. Volgens bronnen van Rue20, zullen de werkzaamheden binnen drie jaar voltooid zijn.

Lees ook: Royal Mansour opnieuw bekroond door Forbes

Het Royal Mansour, eigendom van Koning Mohammed VI, heeft al vestigingen in Marrakech en Casablanca. Dit derde hotel van de keten zal bijdragen aan de uitbreiding van het aanbod aan vijfsterrenhotels in Rabat.

In de hoofdstad zijn meerdere andere vijfsterrenhotels in aanbouw. Zo is er het Sheraton Hotel, tegenover de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten, waarvan de bouw snel vordert. Ook het Four Seasons Hotel, gelegen aan de Atlantische kust, zal naar verwachting begin 2024 zijn deuren openen.

Lees ook: Royal Mansour Marrakech rekruteert Franse topchef Hélène Darroze

Het hotel ’Le Carrousel’ hotel, ook gelegen aan de kust van Rabat, samen met een groot winkelcentrum, zal naar verwachting volgend jaar zijn activiteiten starten. Binnen enkele maanden begint tevens de bouw van de ’Morocco Mall’ naast het Royal Mansour. Het wordt het grootste winkelcentrum van de hoofdstad en zal eind 2028 worden opgeleverd.

Bladna.nl