Zoeken

Tanger’s historische Villa Mabrouka begint nieuw hoofdstuk als luxe hotel

18 oktober 2023 - 13:00 - Marokko

©

Een stukje paradijs in Tanger krijgt een nieuw leven als hotel. De beroemde Villa Mabrouka, ooit het toevluchtsoord van mode-icoon Yves Saint Laurent, opent haar deuren voor gasten na volledig te zijn herontworpen door de Britse ontwerper Jasper Conran.

Het sprookjesachtige verblijf, bekend als Villa Mabrouka of "huis van geluk", heeft een ingrijpende verandering ondergaan. Eens was het de stijlvolle residentie van de Franse couturier Yves Saint Laurent, maar nu heeft Jasper Conran, de gerenommeerde Britse ontwerper, het omgetoverd tot een verfijnd hotel. Met een romantische ambiance, barokke, levendige kleuren, een decor uit 1940 en een mengeling van oosterse en westerse invloeden, belooft de villa een unieke ervaring. Het hotel pronkt met 12 slaapkamers, twee zwembaden - waarvan er één uit de rotsen is gehouwen - een waterval, een smaragdgroen bad en drie restaurants met een assortiment aan traditionele Marokkaanse gerechten.

Lees ook: Nachtje in Yves Saint-Laurent suite in Tanger: luxe voor 1300€

Yves Saint Laurent en zijn levenspartner Pierre Bergé kochten Villa Mabrouka in 1997, een pand met een kleurrijke geschiedenis, eerder eigendom van een Arabische prinses en een Amerikaanse sigarettensmokkelaar. Het was hun tweede huis in Marokko, na hun residentie in Marrakech. Voor de inrichting van hun nieuwe toevluchtsoord schakelden ze Parijs’ meest gewilde interieurarchitect Jacques Grange in, architect Stuart Church voor een legendarisch grotachtig zwembad, en de Amerikaanse landschapsontwerper Madison Cox voor de tuinen.

Lees ook: Villa Yves Saint Laurent in Tanger verkocht

Jasper Conran, zoon van de Britse ontwerper Terence Conran en bestsellerauteur Shirley Pearce, kocht het pand voor 4 miljoen pond, een bedrag dat volgens Mail Online is gedoneerd aan de YSL Foundation, dat zich onder meer inzet voor de wederopbouw van verwoeste bergdorpen in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team