Zoeken

President Macron bereidt officieel bezoek aan Marokko voor

20 januari 2024 - 15:00 - Wereld

©

De betrekkingen tussen Frankrijk en Marokko, die enige tijd gespannen waren, lijken zich te herstellen en zouden zelfs kunnen leiden tot een staatsbezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan het koninkrijk in de nabije toekomst.

Volgens Africa Intelligence wordt er gewerkt aan de voorbereiding van een bezoek van Macron aan Marokko, waarbij de planning afhangt van de agenda van Koning Mohammed VI.

Lees ook: WK-2030: Franse president wil finale in Marokko

Ondanks recente problemen blijven de banden tussen de twee landen over het algemeen goed in de meeste sectoren. De problemen waren voornamelijk te wijten aan gedragingen die door Marokko als weinig respectvol werden ervaren.

Beide landen hebben echter altijd manieren gevonden om hun verschillen te overbruggen. Het bezoek van een hooggeplaatste Franse delegatie aan de zuidelijke provincies en de verstandige uitspraken van de Franse ambassadeur in Rabat en andere hoge functionarissen bevestigen de intentie om terug te keren naar sterkere en meer ontspannen relaties.

Lees ook: Nicolas Sarkozy prijst opnieuw Koning Mohammed VI

Het geplande bezoek van president Emmanuel Macron aan Rabat, waarvan de datum nog moet worden bepaald, wordt met belangstelling verwacht. Het symboliseert de voortzetting van een strategische en historische relatie die van groot belang is voor beide landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team