Zoeken

Presentator cultshow: Marokko "meest gastvrije land" (video)

30 april 2023 - 10:00 - Cultuur

©

Antoine de Maximy, tv-presentator en producer van ’J’irai dormir chez vous’, een toeristisch tv-programma op France 5, is enorm positief over het onthaal in Marokko, een van de bestemmingen die hij bezocht met zijn cultshow.

Sinds 2005 reist Antoine de Maximy de wereld rond voor de documentaireserie ’J’irai dormir chez vous’ (Ik kom bij u slapen). De presentator heeft inmiddels zo’n 110 landen bezocht. "Paradoxaal genoeg is Marokko een van de meest gastvrije landen. Dus is het in ieder geval geen kwestie van religie. Ook Vietnam was erg gastvrij, maar ik hield het niet voor mogelijk. Ik begreep het niet", zei Antoine de Maximy enkele dagen geleden in een interview over de nieuwe afleveringen van zijn show.

Lees ook: Journalist Nico Cantor overweldigd door Marokkaanse gastvrijheid

Antoine de Maximy zegt dat hij in Ivoorkust niet zo goed werd onthaald en vertelt over een incident met een man. "Ik bewaarde mijn kalmte want enkel zo kan je een situatie de-escaleren. Maar hij viel me echt aan. Ik ging eten in een restaurant en filmde mijn eten zoals gewoonlijk, niet hem. Hij kwam terug om me lastig te vallen. Ik denk dat het iemand was die problemen had. Hij was erg agressief. Ik bleef hem correct beantwoorden, maar hij wilde me eruit gooien", onthulde de gastheer.

Lees ook: Marrakech bij meest gastvrije steden ter wereld

In de Verenigde Arabische Emiraten voelde Antoine de Maximy zich het minst welkom. Hij werd er niet per se "slecht ontvangen" maar het was wel moeilijk. "Want als er een bruiloft is, dan is er een feest voor de mannen en een feest voor de vrouwen. Je komt dus aan en wil bij mensen thuis slapen, ze kennen je niet, maar ze hebben gezien wat er op de Franse tv gebeurt en dat is niet zo braaf... Dus was het moeilijk."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team