Zoeken

Channel 5-presentator schrikt van lamskop in Marrakech

22 mei 2023 - 14:30 - Cultuur

©

De Britse actrice en zangeres Jane McDonald was in Marokko om de laatste aflevering van haar vakantiereeks voor Channel 5 te filmen. Ze schrok van een lamskop die haar werd aangeboden.

Jane McDonald ging naar Marrakech om verborgen schatten te ontdekken op de markten, een buggyrit door de woestijn te maken en te genieten van een Marokkaans feestmaal... In de drukke medina van Marrakech, de derde grootste stad van Marokko, ging Jane McDonald op zoek naar zo veel mogelijk verschillende gerechten. Jane’s gids Amanda nam haar mee naar een traditioneel restaurant, waar lamsvlees wordt gekookt in drie meter diepe kuilen.

Lees ook: Marrakech in top 12 beste gastronomische bestemmingen ter wereld

De zangeres kreeg een klein stukje lam te proeven. "We gaan dus een hapje lam eten. Het komt van het bot af, het is zo gaar. Dat is hoe ik lam apprecieer". Maar ze schrok toen ze hoorde dat de kop van het lam een plaatselijke delicatesse is. De lamskop wordt gestoomd en zonder bijgerecht gegeten. "Echt? Ik geloof je op je woord," reageert de Engelse ster.

Lees ook: Nora Fatehi promoot Marokkaanse keuken in India (video)

Wanneer Jane de hele schapenkop ziet, roept ze uit: "Oh mijn God, hij heeft nog steeds zijn tanden." "Hij heeft tenminste nog een glimlach op zijn gezicht," voegt ze eraan toe, terwijl ze een walgend gezicht trekt. Vervolgens gaat ze zitten om het hoofd op te eten, terwijl ze de hersenen vermijdt. Volgens haar smaakt het hoofd naar spek. "Het smaakt naar spek! Het smaakt naar spek! Wat ik leuk vind aan Marrakech is dat je alles eet. Ik denk dat het respectvol is tegenover het dier," zegt Jane die echte weigerde de oogballen van het lam te eten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team