Zoeken

Waarom La Zarra last minute optreden op Eurovision in Concert annuleerde

21 april 2023 - 18:00 - Cultuur

©

De in Marokko geboren zangeres La Zarra uit Quebec mocht Frankrijk vertegenwoordigen op het Eurosongfestival. Ze zou zaterdagavond optreden tijdens Eurovision in Concert in Amsterdam, maar heeft op het laatste moment haar show geannuleerd om "persoonlijke redenen".

Zaterdagmiddag ging alles nog goed. Fatima Hafdi, zoals de zangeres voluit heet, stond journalisten te woord tijdens het persmoment voor Eurovision in Concert en nam selfies. Ze had ook haar repetities in AFAS Live afgewerkt, al vielen die niet mee. "Als ik geen geluid heb, zing ik La Grande Fraaaance (de tekst van haar lied Évidemment) niet", zei ze geërgerd. De stem van de zangeres is niet in topvorm. "Ik ben zes maanden lang mijn stem kwijt geweest. Sinds drie weken is het beter. Ik heb mijn ups en downs over de wedstrijd. Soms denk ik dat ik ga winnen en andere keren vind ik het te veel. Maar ik ben hier om mijn best te doen", verklaarde ze aan Le Parisien. Door recente problemen heeft ze een KNO-arts geraadpleegd.

Lees ook: Canadese-Marokkaanse zangeres La Zarra voor Frankrijk op Eurovisie

Ze nam om 17.00 uur een taxi naar haar hotel. Na een kort diner en een make-up sessie ging ze terug naar AFAS Live. Rond 20.00 uur ging haar telefoon en barstte La Zarra in tranen uit. Ze vertelde dat ze vanwege "een persoonlijk probleem" niet kon optreden op zaterdagavond. "Ze was emotioneel erg zwak," geeft haar entourage toe, die erg geheimzinnig doet over de "familiegebeurtenis" die de ommezwaai heeft veroorzaakt. Haar team overtuigde haar om haar show alsnog rond 23.00 uur te doen. "We hebben een oplossing gevonden, we zijn er over 30 minuten", meldden haar familieleden opgelucht.

Lees ook: Marokkaans-Zweedse Loreen favoriet op Eurovisie Songfestival

Maar La Zarra "eiste dat de chauffeur zou omkeren, op enkele meters van de hal. Ze sloot zich weer op in haar kamer en annuleerde haar optreden. Een teleurstelling voor haar fans. "Ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor alle berichten, liefde en steun die ik sinds gisteravond heb ontvangen", schreef de 25-jarige Fatima Hafdi zondag op Twitter. "Ik had zo graag bij jullie allemaal willen zijn, maar soms beslist het leven er anders over."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team