Zoeken

Nadia Moussaid weigert kritiek op nieuwe talkshow

3 mei 2023 - 19:00 - Cultuur

©

De nieuwe talkshow van Nadia Moussaid is maandag van start gegaan. In "Nadia" ontvangt de Nederlandse presentatrice van Marokkaanse afkomst, gasten en ervaringsdeskundigen die één bepaald thema belichten. In een interview met het weekendmagazine Mezza, vertelt ze openhartig over haar leven en werk.

"Stuur me niks, ik wil het niet weten. Ik ga al die meningen niet lezen", zei Moussaid aan familie, vrienden en collega’s in de aanloop naar haar nieuwe talkshow. "Als je iets negatiefs hoort, hou het dan voor jezelf." Om zichzelf te beschermen weigert ze zich te laten afleiden of beïnvloeden door negativiteit. "Ik ben niet van steen." Ze bouwde door de jaren heen een soort filter op waarbij ze zeer selectief door de reacties op sociale media scrolt. "Eigenlijk precies hoe ik mijn horoscoop lees: daar pik ik ook alleen de leuke voorspellingen uit."

Lees ook: Nadia Moussaid wil met nieuwe talkshow meer begrip kweken

Waar het op televisie vaak om tegenstellingen gaat, wil Nadia Moussaid met haar programma juist meer begrip kweken voor ieders standpunten. In een uur tijd wordt enkel één onderwerp aangesneden. Moussaid loopt met haar microfoon door de zaal om de experts en andere gasten mee te laten praten. Bekende Nederlanders en politici schuiven niet aan. "Deze aanpak zal best wennen zijn voor de kijkers, maar het is óók wennen voor mij", aldus Moussaid. "Keiharde actualiteit moet ik aan andere programma’s overlaten. Maar het is vooral fijn om meer dan zeven vragen over één onderwerp te stellen, echt de diepte in te gaan."

De Marokkaans-Nederlandse presentatrice is al van in de basisschool in Schiedam enorm zelfkritisch en ambitieus. "Ik wilde de hoogste cijfers halen, de beste zijn op sportdag. Ik heb altijd omhoog willen klimmen op de ladder van klasse en succes. Misschien ook wel om te laten zien dat het nut heeft gehad dat mijn vader zijn land heeft verlaten. Je wilt het toch beter doen dan je ouders. Dat is ook wat zij voor mij wensen." Vorig jaar maakte ze een docuserie over haar vader. Ze reisden samen in omgekeerde richting naar het Marokkaanse Fez, de stad die haar vader ruim veertig jaar geleden verliet in de hoop op een beter leven.

Lees ook: Nadia Moussaïd maakt serie over migratieverhaal vader

Moussaid brak vier jaar geleden echt door als presentatrice, terwijl ze privé door een zware periode ging. Driekwart jaar geleden kwam er een einde aan de relatie met haar ex-vriend, fotograaf Geert Broertjes. De breuk was een gezamenlijk besluit maar viel haar toch enorm zwaar. "Natuurlijk was dat verdrietig. Ik ben zelfs weer even gaan roken, luisterde naar podcasts over liefdesverdriet." Eerder kaartte ze ook verschillende keren haar onvervulde kinderwens aan. "Het eerste wat je denkt als je uit elkaar gaat, is: wat nu? Shit, ik ben 38, ga ik dan nog kinderen krijgen? Dat was een zwarte wolk die over me heen hing. Maar nu denk ik… Er zijn zoveel vrouwen die op hogere leeftijd kinderen krijgen. Het heeft gewoon niet zoveel nut daar heel angstig en gefrustreerd over te zijn. Ik voel daar nu meer ontspanning in." Ze moet zichzelf nu eigenlijk opnieuw uitvinden, zegt ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team