Zoeken

Journalist Nico Cantor overweldigd door Marokkaanse gastvrijheid

12 februari 2023 - 16:00 - Marokko

©

De bekende Amerikaanse sportjournalist Nico Cantor, die opviel door in tranen uit te barsten na de historische prestaties van de Atlas Leeuwen op het WK, viert de Marokkaanse gastvrijheid en waarden. Cantor was in Marokko tijdens het WK voor clubs.

Nico Cantor is dol op Marokko en maakt daar geen geheim van. Hij bezocht het koninkrijk tijdens het WK voor clubs. In een bericht in het Engels en het Darija, benadrukte de Amerikaanse sportjournalist de grote impact die de historische deelname van Marokko aan het WK in Qatar, op zijn leven heeft gehad. "In Qatar heeft het lot ervoor gezorgd dat een journalist met Amerikaanse roots en de Latijnse passie van zijn opvoeding, oog in oog stond met het Marokkaans elftal. Als dit voetbalfenomeen niet had plaatsgevonden, zou mijn leven er nu anders uitzien", tweette Cantor.

Lees ook: Ziyech aan Marokkaanse journalist: "In english please"

Na de wedstrijd tussen Marokko en Portugal, gewonnen door de Atlas Leeuwen, barstte Nico Cantor in tranen uit. Het Marokkaans elftal bereikte toen voor het eerst in haar geschiedenis de halve finale van een wereldbeker. De Atlas Leeuwen waren ook de eerste Afrikaanse ploeg die dit niveau bereikte op een WK.

Lees ook: Het slimme antwoord van Noussair Mazraoui aan journalist

In dezelfde post prees de journalist de gastvrijheid van Marokko, een land "zo rijk aan geschiedenis, zo warm in haar ontvangst van buitenlanders en zo aardig in haar menselijke waarden". Hij bedankte het Marokkaans volk voor hun "overweldigende steun" tijdens zijn verblijf in Marokko. "De relaties die ik heb opgebouwd, zullen een permanente kracht vinden in onze band", aldus Cantor. De sportjournalist kijkt al uit naar zijn volgende reis naar Marokko, waar hij graag Fez, Marrakech en Chefchaouen wil bezoeken.

Bladna.nl