Zoeken

Onthullingen Nasrdin Dchar, Walid Benmbarek en ICE over nieuw seizoen Mocro Maffia

7 juni 2023 - 16:00 - Cultuur

©

Het vijfde seizoen van de hitserie Mocro Maffia over de onderwereld in Nederland is nu op Videoland te zien. Na de dood van Romano is Paus vastberaden om te verdwijnen naar het buitenland en de organisatie in Nederland in handen van zijn zus Samira te laten. De rip van Tatta op zijn 2000 kilo coke zet dit hele plan echter op losse schroeven. En met Taxi als mogelijke kroongetuige begint het net zich van twee kanten om Paus te sluiten. Metro sprak erover met acteurs Nasrdin Dchar, Walid Benmbarek en Khalid Alterch.

Potlood, die de boel dit seizoen moet gaan redden, wordt met veel plezier gespeeld door acteur Nasrdin Dchar. "Zelf denk ik elk seizoen weer… laten ze me nog in leven? Maar vooral: wat hebben de schrijvers nu weer bedacht, wat worden de verhaallijnen? Onze serie is fictief, maar dit soort verhalen zijn ook echt aan de hand, dat maakt Mocro Maffia dubbel. Ik vind het bizar om te zien wat het met het publiek doet en verbaas me er nog steeds over wat voor ongelooflijke hit het is", aldus Dchar. Zijn personage Potlood is in het meest recente seizoen van de serie eigenlijk maar op één ding uit, en dat is wraak. "Ik had het gevoel dat voor dit seizoen de lat nog weer wat hoger lag", zegt hij. Toch blijven de criminele personages volgens hem menselijk, ondanks al hun hardheid. "Ook mijn geval, Potlood. Je ziet allemaal mensen die op een bepaalde manier in die criminele wereld zijn terechtgekomen en willen overleven. Dat maakt dit project bijzonder."

Lees ook: Explosieve trailer Mocro Maffia 5 onthuld (video)

Walid Benmbarek, die Adil speelt, is ook nog steeds van de partij. "Mensen die ik niet heel goed ken, maar wel vaag, noemen me Adil. Dat is bijna standaard. Gek genoeg draai ik me bij ’Adil’ altijd om. Dan denk ik meteen dat het om mij gaat, terwijl iemand anders best zo kan heten." Zijn personage is lid van het kartel Romano. "Hij is in het vierde seizoen ontsnapt, zonder dat hij er eigenlijk zelf van wist. Romano en de Turkse maffia hebben dat opgezet, maar ja, hij begon één van de Turkse dames leuk te vinden. Adil zit nu vast in Amsterdam, samen met Meltem. Vanaf daar gaat het verder. Gelukkig heb ik tot nu toe overleefd, dat hoop ik elke keer weer. Hoe dat nu is kan ik natuurlijk niet zeggen, maar ik kan wel melden dat je extreme veranderingen gaat zien. Er gaat meer gebeuren dan in alle andere Mocro Maffia-seizoenen. Het wordt een knaller die zelfs mij weer heeft verrast".

"Er is voor Mocro Maffia altijd druk om het hoge niveau te behouden. Het mag niet eens op gelijk niveau blijven, want dan denkt de kijker ’hmmm’. We moeten telkens een stapje meer doen. De kracht van de serie is dat dat elke keer ook lukt en dat de kijkers zo worden vastgehouden.” Hij vindt het goed dat de serie dicht bij de werkelijkheid staat. "De handel in drugs is wereldwijd, dus dat gaat soms vanzelf. Helaas worden in het werkelijke leven ook mensen op klaarlichte dag afgeknald", zegt Walid Benmbarek. Dat kan ook een waarschuwing zijn voor de jeugd. "Dat hoop ik in elk geval. Volgens mij is Mocro Maffia nog eerder een waarschuwing dan vermaak. We willen de jeugd laten zien dat dit ’geen leuk wereldje is’, dat je rijk wordt en chillend door het leven gaat. Wat we laten zien, zijn twee opties: of je gaat de bak in, of je gaat eraan. Meer keuze heb je niet."

Lees ook: Eerste beelden nieuwe film Mocro Maffia vrijgegeven (video)

Khalid Alterch, beter bekend als rapper ICE, kruipt nu ook al een paar seizoenen in de huid van Tonnano. Hij kwam bij de cast van Mocro Maffia nadat hij bedenker Achmed Akkabi tegen het lijf was gelopen. "Zes maanden later nam Achmed contact op, toen hij één van mijn video’s had gezien. Dat was volgens mij de druppel dat hij mij wilde uittesten. Gelukkig is dat gebeurd. Ik moet een babbelzieke Rotterdammer spelen, met de straattaal waarin ik zelf praat. De eerste draaidagen waren best moeilijk. Ik had nog nooit met een script gewerkt, ik wist allemaal niet hoe dat ging. Negen takes voor een scène? Dat had ik nog nooit meegemaakt. Voor videoclips zijn het er hoogstens twee. Maar ik vind het leuk, dát vooral! Toen ik Mocro Maffia zag toen het uitkwam, dacht ik: nou… dat kan ik wel. Langzamerhand kreeg ik een grotere rol." Maar in tegenstelling tot Nasrdin Dchar en Walid Benmbarek wordt Alterch op straat niet Tonnano genoemd. Hij blijft gewoon ICE.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team