Zoeken

Asmaa Lamnawar weigert op te treden in Algerije

21 april 2023 - 11:00 - Cultuur

©

Als echte patriot weigert de Marokkaanse zangeres Asmaa Lamnawar op te treden in Algerije, dat geen diplomatieke betrekkingen meer onderhoudt met Marokko.

"Ik weiger om in Algerije te zingen," antwoordde Asmaa Lamnawar aan Ali Alalyani, de presentator van het programma Marahel op de Saoedische zender SBC, die haar ondervroeg over de mogelijkheid van een concert in Algerije.

Lees ook: Asma Lmnawar prachtig met kaftan in Amsterdam (foto’s)

De zangeres rechtvaardigde haar keuze door de spanningen tussen haar land Marokko en Algerije, die eenzijdig de Marokkaans-Algerijnse betrekkingen in augustus 2022 verbrak. Ze herinnerde ook aan de uitgestoken hand van Koning Mohammed VI naar Algerije om de Algerijns-Marokkaanse betrekkingen te verbeteren, wat de Algerijnse autoriteiten altijd hebben geweigerd. Een "zinloze" weigering, aldus de zangeres van "Andou Zine".

Lees ook: Assala en Asmaa Lmnawar brengen liedje in Darija uit (video)

Het patriottisch gevoel van de zangeres werd geprezen door Marokkaanse internetgebruikers, maar hevig bekritiseerd door Algerijnse cyberactivisten. Kada Benamar, presentator van het Echorouk News-kanaal, beschuldigde Lamnawar van "het plunderen van het Algerijnse erfgoed".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team