Zoeken

Premier Marokko start onderhandelingen met partijen om nieuwe ministers te vinden

30 oktober 2017 - 15:00 - Marokko

©

Premier Salaheddine El Othmani is op zoek naar nieuwe ministers en heeft daarvoor onderhandelingen gestart met de leiders van twee partijen van de coalitieregering.

Koning Mohammed VI besloot vorige week vier ministers van de socialistische partij PPS en de Volksbeweging MP te ontslaan na een rapport over de trage vooruitgang van het ontwikkelingsprogramma "Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit" te hebben ontvangen.

Het rapport werd door Driss Jettou, baas van de Marokkaanse rekenkamer, gepresenteerd. Dat gebeurde in aanwezigheid van Premier Saadeddine El Othmani, minister Mohamed Boussaid van Economie en minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse zaken. Het rapport was door Koning Mohammed VI opgeëist na de presentatie van twee andere rapporten van de ministeries van Financiën en Binnenlandse zaken over de fouten in de uitvoering van het ontwikkelingsprogramma.

Mohamed Hassad, minister van Onderwijs, Mohamed Nabil Benabdellah, minister van Huisvesting en Ruimtelijke ordening, El Hossein El Ouardi, minister van Gezondheid, Larbi Bencheikh, staatssecretaris voor Beroepsopleiding en Ali Fassi Fihri, baas van de staatsdienst voor Water en Elektriciteit werden door de Koning bedankt.

Het regeringshoofd heeft als gevolg contact opgenomen met de leiders van de PPS en de MP, Mohamed Nabil Benabdallah en Mohand Laenser om de ontslagen ministers te vervangen.

Begin deze week zullen volgens Saadeddine El Othmani ook de decreten worden gepubliceerd met de namen van de ministers en staatssecretarissen die tot de benoeming van nieuwe ministers de afdelingen van hun ontslagen collega’s zullen beheren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team