Zoeken

Dit zijn de vervangers van de ontslagen Marokkaanse ministers

31 oktober 2017 - 10:30 - Marokko

©

Premier Saadeddine El Othmani heeft maandag de namen vrijgegeven van de drie interim ministers die de afdelingen van hun recent ontslagen collega’s zullen beheren tot de benoeming van nieuwe ministers.

De namen van de interim ministers werden gisteren, onmiddellijk na hun bekendmaking door het regeringshoofd, in het Staatsblad gepubliceerd.

Minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie, Investeringen, Handel en Numerieke economie zal tijdelijk Mohamed Nabil Benabdellah als minister van Huisvesting en Ruimtelijke ordening vervangen. Minister Mohamed Laaraj van Cultuur werd als interim minister van Onderwijs gekozen om Mohamed Hassad te vervangen. El Hossein El Ouardi, ontslagen minister van Gezondheid, wordt door Abdelkader Amara van Uitrusting en Transport vervangen.

Saadeddine El Othmani had maandag al laten weten dat hij contact had opgenomen met de leiders van de socialistische partij PPS en de Volksbeweging MP om samen nieuwe ministers te zoeken.

Koning Mohammed VI had vorige week het besluit genomen om drie ministers van de PPS en de MP, een staatssecretaris en de baas van de staatsdienst voor water en elektriciteit te ontslaan. Dat gebeurde enkele uren na de presentatie van een rapport van de Rekenkamer over de fouten in de uitvoering van het ontwikkelingsprogramma "Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team