Zoeken

Koning Mohammed VI geeft rekenkamer extra tijd voor rapport over Al Hoceima

12 oktober 2017 - 16:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft een extra week aan de Rekenkamer toegekend voor het rapport over het ontwikkelingsprogramma “Al Hoceima-Manarat al Moutawassit”.

De Rekenkamer laat weten een extra week tijd aan de monarch te hebben gevraagd om het rapport met “objectiviteit, precisie en professionaliteit” op te kunnen stellen. Koning Mohammed VI stemde daarmee in.

Begin oktober had Koning Mohammed VI al twee rapporten over de vooruitgang van het ontwikkelingsprogramma gekregen. De documenten werden door de ministeries van Binnenlandse zaken en Financiën opgesteld en door ministers Abdelouafi Laftit en Mohamed Boussaid aan de koning gepresenteerd.

Beide rapporten hadden betrekking tot de fouten of fraudes die door de uitvoerders van het programma zouden zijn gepleegd. Beide documenten toonden echter aan dat er geen sprake was van fraude of verduistering.

Premier Saadeddine El Othmani en de president van de rekenkamer Driss Jettou waren tijdens de presentatie aanwezig. Koning Mohammed VI vroeg toen aan Driss Jettou om hem binnen de tien dagen een rapport over de trage vooruitgang van het programma te presenteren.

Het ontwikkelingsprogramma “Al Hoceima-Manarat al Moutawassit” was in oktober 2015 door Koning Mohammed VI in Tetouan gelanceerd. De meeste projecten liepen vertraging op of werden in sommige gevallen zelfs helemaal niet uitgevoerd.

Voor een eerste rapport dat deze zomer aan de Koning werd gepresenteerd waren een honderdtal regionale verantwoordelijken en ambtenaren door een speciale commissie ondervraagd over de fouten die werden gemaakt bij de aanbestedingen en de keuze van de uitvoerders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team