Zoeken

Afriquia van Aziz Akhannouch doelwit boycotcampagne

17 juni 2022 - 09:40 - Marokko

©

De ongekende stijging van de benzine- en dieselprijzen in Marokko beperkt de koopkracht van veel Marokkanen. Daarom zijn activisten van plan een nieuwe campagne te lanceren om de verkoop van aardolieproducten door verschillende bedrijven te boycotten, waaronder Afriquia, de groep van premier Aziz Akhannouch.

De hoge kosten van aardolieproducten zijn een rechtstreeks gevolg van het Russisch-Oekraïense conflict, maar toch zitten de lokale maatschappijen in het vizier van Marokkanen. Ze hekelen met name het feit dat er geen flankerend beleid wordt opgezet om hen te ontlasten. Daarom wordt er nu ook opgeroepen tot een boycot van verschillende oliebedrijven, waaronder Afriquia, dat behoort tot de groep van premier Aziz Akhannouch.

Lees ook: Marokko heeft grootste auto-industrie in MENA-regio

Sinds woensdag is de prijs van diesel opgelopen tot bijna 16 dirham per liter, terwijl benzine nu 18 dirham per liter kost. Helaas zullen deze prijzen verder stijgen en dan vooral de benzineprijzen, die volgens sommige professionals in de sector kunnen oplopen tot 20 dirham per liter.

Lees ook: Marokko zal brandstofprijzen niet subsidiëren

Enkele dagen geleden riepen een aantal parlementsleden van de oppositie de regering op om aardolieproducten te subsidiëren. Maar minister Nadia Fettah Alaoui van Financiën, zei dat de regering geen middelen heeft voor een nieuwe brandstofsubsidie. Zij benadrukte dat andere sectoren met dezelfde moeilijkheden kampen en ook wachten op dringende maatregelen van de regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team