Zoeken

Mooie premie voor Atlas Leeuwinnen na historische overwinning

5 augustus 2023 - 19:00 - Sport

©

De Leeuwinnen van de Atlas hebben hun historische plaats in de achtste finales van het WK vrouwenvoetbal veiliggesteld door donderdag Colombia met 1-0 te verslaan in Australië. De speelsters mogen voor deze mooie prestatie een flinke premie verwachten.

Het Marokkaans vrouwenelftal zal in totaal 1,87 miljoen dollar (18,2 miljoen dirham) ontvangen van de FIFA na voor de allereerste keer de achtste finales te hebben bereikt op een WK. Elke speelster krijgt 60.000 dollar (meer dan 584.217 dirham). Als ze zich kwalificeren voor de kwartfinales op dinsdag tegen Frankrijk, zal de premier stijgen tot 2,18 miljoen dollar. Elke speelster krijgt dan 90.000 dollar. Als Marokko als vierde eindigt, krijgen ze 2,45 miljoen dollar. Als derde op het podium krijgt het Marokkaans elftal 2,61 miljoen dollar. Marokko krijgt 3 miljoen dollar als finalist. Het winnende team ontvangt in totaal 4,29 miljoen dollar.

Lees ook: Koning Mohammed VI vs Marokkaanse vrouwenvoetbal: een historisch succes

De prijzenpot voor het WK vrouwenvoetbal 2023 is aanzienlijk verhoogd. Het ging van 80 miljoen dollar op het laatste Wereldkampioenschap naar 110 miljoen dollar dit jaar. Dit bedrag is het dubbele van de oorspronkelijke 60 miljoen dollar. Ondanks deze stijging blijft er veel ongelijkheid in de premies tussen mannen en vrouwen in het voetbal. Dit is een probleem dat FIFA-president Gianni Infantino wil oplossen. "We streven er natuurlijk naar om gelijkheid in betaling te bereiken voor de WK’s voor mannen in 2026 en vrouwen in 2027," verklaarde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team