Zoeken

Koning Mohammed VI vs Marokkaanse vrouwenvoetbal: een historisch succes

5 augustus 2023 - 12:00 - Sport

©

Marokko heeft een onverwachte kwalificatie behaald met 6 punten tijdens zijn eerste deelname aan een WK vrouwenvoetbal, door afgelopen donderdag Colombia te verslaan (1-0) in Australië. Een historische prestatie die werd geprezen door Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

"De speelsters van het nationale team zijn grote dames. Ze zijn op grandioze wijze de geschiedenis ingegaan. Ik had vertrouwen in hen ondanks de nederlaag tegen Duitsland. De Leeuwinnen van de Atlas waren overweldigd door de inzet van de wedstrijd. Maar ik ben er zeker van dat als ze vandaag weer tegen hetzelfde Duitse team zouden spelen, ze de wereld zouden verbazen, want ze hebben hun gebrek aan zelfvertrouwen achter zich gelaten. Wat mij betreft heeft Duitsland de Leeuwinnen van de Atlas alleen verslagen dankzij hun zelfvertrouwen", zei Fouzi Lekjaa na de overwinning van Marokko op Colombia in Perth. De vreugde van de FRMF-voorzitter is onmetelijk. "De vreugdes volgen elkaar op in het Marokko van de uitdagingen en successen, dat van Koning Mohammed VI", voegde hij eraan toe, waarbij hij verzekerde dat hij en zijn team zullen blijven werken en de inspanningen zullen verdubbelen met de ernst die de soeverein eist.

Lees ook: Marokko’s Atlas Leeuwinnen schrijven geschiedenis: op naar achtste finale tegen Frankrijk

Donderdag kwalificeerden de Atlas Leeuwinnen zich voor de achtste finales van het WK vrouwenvoetbal 2023 na Colombia te hebben verslagen en Duitsland te zijn voorgebleven in groep H. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Anissa Lahmari. Colombia (6 punten) plaatste zich ook voor de achtste finales door Duitsland te verslaan. De beschermelingen van coach Reynald Pedros zullen dinsdag tegens het Frans elftal spelen, dat onder leiding staat van de voormalige bondscoach van Marokko, Hervé Renard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team