Zoeken

Frankrijk-Marokko: Hervé Renard vreest Atlas Leeuwinnen

6 augustus 2023 - 23:00 - Sport

©

Marokko treft deze dinsdag Frankrijk in de achtste finales van het WK-vrouwenvoetbal. Een wedstrijd die "allesbehalve gemakkelijk" zal zijn voor het Frans elftal waarschuwt Hervé Renard, hun coach, die "aangenaam verrast" was door de kwalificatie van de Atlas Leeuwinnen.

De voormalige bondscoach van Marokko (2016-2019) en actuele coach van het Franse vrouwenelftal, verwacht geen gemakkelijk duel op dinsdag in het Hindmarsh Stadium tegen de Leeuwinnen van de Atlas in de achtste finales van de wereldbeker. "Frankrijk-Marokko, dat is speciaal voor mij, maar we moeten dat buiten beschouwing laten. Ik heb al een indrukwekkend aantal berichten ontvangen met de +212 (landcode van Marokko). Maar we zijn hier om een goede prestatie neer te zetten, daar moeten we ons op concentreren. Mijn gevoelens houd ik voor mezelf," vertelde Hervé Renard in een interview met L’Équipe.

Lees ook: Mooie premie voor Atlas Leeuwinnen na historische overwinning

Voor de coach hebben de Leeuwinnen van de Atlas "niets meer te verliezen, alles wat kan gebeuren, is bonus. Frankrijk betekent iets speciaals voor Marokko, dus het is simpel: ze willen ons verslaan. Uit een groep komen door Duitsland te elimineren, dat is de magie van voetbal," zei hij, wijzend op de effectiviteit van de 4-4-2 opstelling die door Reynald Pedros, coach van het Marokkaanse vrouwenelftal, wordt gehanteerd.

Lees ook: Schande: agent krijgt 1,6 miljoen euro na doodschieten Nahel (17)

Ondanks dat het Frans elftal favoriet is, wil Hervé Renard voorzichtig blijven en geen enkel aspect verwaarlozen in de voorbereiding van deze wedstrijd. "Ik heb geen twijfels, ik weet dat ik leiders heb met enorme ervaring. Er zal geen lichtzinnigheid zijn in de voorbereiding," benadrukte hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team