Zoeken

Leeuwinnen van de Atlas nationale trots ondanks nederlaag

8 augustus 2023 - 15:28 - Sport

©

Het mooie parcours van het nationale vrouwenvoetbalteam op het WK-vrouwenvoetbal kwam deze dinsdag ten einde na een nederlaag in de achtste finale tegen Frankrijk, met een score van 4-0.

Ondanks de uitschakeling hebben de Marokkaanse vrouwen zich niet onwaardig getoond, en hebben ze een strijdlust laten zien die de competitie heeft gekenmerkt en de internationale pers heeft gehaald. De Franse doelpunten werden gescoord door Kadidiatou Diani (15ᵉ), Kenza Dali (20ᵉ), en Eugénie Le Sommer (23ᵉ en 71ᵉ).

Lees ook: Koning Mohammed VI trots op Leeuwinnen van de Atlas

Tijdens de groepsfase hebben de Leeuwinnen van de Atlas een uitzonderlijke prestatie geleverd door boven de Duitsers te eindigen, ondanks een 6-0 nederlaag tegen het Europees team. De overwinningen tegen Zuid-Korea (1-0) en Colombia (1-0), getuigen van een team met een mooie toekomst. Bij hun allereerste deelname aan het WK-vrouwenvoetbal hebben de teamgenoten van Ghizlane Chebbak veel indruk gemaakt.

Lees ook: Vrouwenvoetbal: Kenza Dali hoopt dat Algerije het niveau van Marokko zal bereiken

Frankrijk gaat na de overwinning op Marokko door naar de halve finale waar ze Australië zullen treffen, dat Denemarken heeft uitgeschakeld (2-0).

Bladna.nl